čtvrtek 17. května 2012

Instalace solárních vakuových kolektorů na chatě

Instalace solárních vakuových kolektorů na chatě

Příklad instalace vakuových solárních trubicových kolektorů s Heat-Pipe na rodinném domku. Solární kolektory jsou vyžívány jak k přípravě teplé užitkové vody, tak k přitápění v období podzimu a jara.
Umístění kolektorů na ližinách, které zajistí větší sklon a tak lepší využití v zimě
Umístění kolektorů na lyžinách, které zajistí větší sklon a tak zlepší využití v zimě  

Na střeše jsou instalovány 4 kusy solárních kolektorů a jsou přizvednuty pomocí lyžin a podpěr tak, aby měli vyšší sklon a tedy lepší využití během jarních, zimních a podzimních období (během těchto měsíců je slunce níže nad obzorem a pokud chceme, aby solární kolektory pracovaly dobře i v zimě je třeba ještě větší sklon např. 55° a nebo i kolmou instalaci nelze-li jinak).

Detail montáže solárního kolektoru s tepelnými trubicemi
Detail montáže solárního kolektoru s tepelnými trubicemi
Systém se skládá ze 4 trubicových vakuových kolektorů s tepelnými trubicemi. Každý kolektor obsahuje 18 trubic – tedy celkem 72 trubic. Celý systém je řízen pomocí regulátoru RESOL DeltaSol ES.
Solární regulátor RESOL DeltaSol ES
Solární regulátor RESOL DeltaSol ES

Čerpadlová stanice
Čerpadlová stanice
Jako zásobník  TUV je použit 300 l solární ohřívač DZ Dražice  OKC 300 NTRR/SOL s dohřevem pomocí elektrické patrony. Zásobník obsahuje dva výměníky, na první je napojen solární systém a druhý je napojen do ústředního topení a je určen na dotápění během jara a podzimu.

Zásobník DZ Dražice OKC 300 NTRR/SOL
Zásobník DZ Dražice OKC 300 NTRR/SOL



Žádné komentáře:

Okomentovat